Noi facem şape "beton":

Pardoselile industriale din beton elicopterizat (finisat mecanic prin elicopterizare) sunt recomndate de pret mic, timp de lucru scazut si calitatea oferita de mecanizarea operatiunilor, de aceea constructiile noi sunt de neconceput fara pardoseli industriale elicopterizate.
Pardoselile elicopterizate din beton pot fi fara strat de uzura (cu rezistenta data de calitatea betonului folosit) sau cu strat de uzura (foarte dure, cu proprietati mecanice deosebite). Recomandate sunt pardoselile elicopterizate cu strat de uzura.

Pardoseli industriale elicopterizate sunt aplicate pe placa beton armat, acesta fiind folosit ca substrat pentru pardoseala, sau pot fi aplicate ca element final de incarcare a pardoselii.
Dezavantajul principal al betonului clasic sau lustruit (sclivisit) este rezistenta scazuta la inghet si la temperaturi ridicate.
Aceste neajunsuri pot fi evitate daca in momentul finisarii (elicopterizarii) suprafetei de beton este imprastiat unul din intaritoarele de suprafata, sub forma de pulbere.
Pardoseli industriale elicopterizate din beton cu strat de uzura se realizeaza din beton armat cu fibre de otel, plasa sudata sau fibre de polipropilena si sunt utilizate, in special, pentru: depozite, hale industriale, centre logistice, ateliere de productie, hangare, centre comerciale, fabrici, uzine, parcari, statii de benzina, muzee, piete, etc.
In parcarile etajate, subterane, in aer liber sau acoperite, protectia planseleor la agenti chimici, mecanici, la diferentele de temperatura sau inghet este o necesitate in conservarea rezistentei cladirii, a armaturii, sau a betonului.
Stratul de uzura se obtine dupa turnarea si finisarea betonului prin aplicarea unei pelicule de cuart ce ofera o mare rezistenta pardoselii.
Stratul de la suprafata betonului, astfel obtinut este dens, cu rezistente sporite la schimbarile climatice, la inghet-dezghet, la uleiuri, grasimi, detergenti si poate fi colorat in diverse nuante. La final se aplica un sigilant  pentru impermeabilizarea si acoperirea porilor.