Noi facem şape "beton":

Despre şape mecanizate

Primul lucru care ar trebui făcut atunci când avem nevoie de o şapă, oricare ar fi dimensiunile sau destinaţia ei, este comparaţia costurilor totale ale şapei.

Variantele pentru şapa clasică sunt ori achiziţionarea betonului gata preparat de la furnizori specializaţi (staţii de betoane) ori prepararea betonului pentru şapă direct în şantierul de lucru, preparare care este mai mult sau mai puţin mecanizată.

Din experienţa noastră şi a clienţilor noştri care, pe lângă faptul că au optat să lucreze cu noi, au turnat şi şape clasice vă putem spune că principalele calităţi ale şapelor mecanizate sunt preţul scăzut şi calitatea şapei.

După cum aţi văzut, sau dacă nu aţi văzut o să o faceţi după ce vă veţi familiariza cu site-ul nostru, preţul de pornire al unei şape mecanizate este 9 RON/mp şi variază în funcţie de caracteristicile şapei.

Un calcul simplu arată că o şapă cu o suprafaţă de 100 mp va avea un cost de execuţie de aproximativ 1.000 Lei şi poate fi turnată în cursul unei singure zile.

Capcitatea totală de turnare a şapelor, de către echipele noastr,e poate ajunge până la 700 metrii pătraţi pe zi.

Dorim totuşi să vă menţionăm faptul că, mai sus, costurile au fost calculate fără materialele necesare pentru prepararea materialului pentru turnarea şapei.

Dacă totuşi dumneavoastră aveţi cunoştinţa că o şapă clasică de 100 mp reuşiţi să o turnaţi la un cost mai scăzut decât cel menţionat de noi, trebuie să luaţi în calcul şi cea de-a doua principală calitate a şapei mecanizate, şi anume calitatea şapei.

Acum, că am stabilit interesul pentru şape am dori să vă familiarizăm cu anumiţi termeni mai mult sau mai puţin cunoscuţi.

Şapa mecanizată  este denumită generic şapă mecanizată pentru că majoritatea operaţiunilor ce implică turnarea ei sunt efectuate mecanizat cu utilaje speciale.

Mortarul este preparat în şantierul de lucru si este transportat prin furtunuri cu ajutorul unei pompe până la locul unde trebuie turnată şapa.

Nivelarea şapei este singura operaţiune care se realizează manual, planeitatea şapei fiind asigurată cu ajutorul unei nivele laser.

Abaterea planeităţii şapei este de până la 2mm pe o lungime de 2 m, faţă de şapa clasică ce poate ajunge la o abatere de câţiva cm, în funcţie de măiestria şi priceperea executantului.

Şapa elicopterizataPractic, după operaţiunile descrise mai sus urmează elicopterizarea care, de fapt, ne este altceva decât o operaţiune prin care se sigilează pelicula de la suprafaţa şapei, cu alte cuvinte este o sclivisire automată care creste rezistenţa şi durabilitatea şapei.

Operaţiunile descrise mai sus în câteva cuvinte nu fac decât să confirme faptul că principalele calităţi ale unei şape mecanizată elicopterizată depind de experienţa şi seriozitatea lucrătorilor care o execută.